Com utilitzar el mòbil com a router WIFI

És possible que en algun moment necessitem disposar de connexió a internet i no disposem d'un router ni un mòdem USB per connectar al nostre equip. És en aquestes ocasions quan disposar de l'opció de connectar-se a internet a través del mòbil és de gran utilitat.

La solució per utilitzar el mòbil com a router WIFI s'anomena Tethering (ancoratge a xarxa) i ens permet convertir el nostre telèfon mòbil en una cosa semblant a un router i compartir així la nostra connexió de dades 3G a través d'USB, wifi o bluetooth.

En funció de si disposem d'un smartphone amb Android o Iphone, haurem de configurar-ho d'una manera o altra. Les configuracions podrien variar en funció de les versions instal·lades o dels models de mòbil.

Utilitzar el mòbil com a router WIFI desde Android

Com utilitzar el mòbil com a router wifi: Android

  • Per cable USB: connectant el cable a l'equip. D'aquesta forma exclusivament aquest equip podrà connectar-se a internet.
  • Mitjançant WIFI: En versions 2.2 o superiors, es pot habilitar fàcilment accedint a la configuració wifi. Ajustaments: Connexions WIFI: Zona Wi-Fi i mòdem USB: Ajustos de zona Wi-Fi: Activar casella de zona Wi-Fi. A més podem configurar el nom de l'accés (per defecte ve un assignat) i la seguretat introduint una contrasenya (per defecte és oberta). Un cop realitzats aquests passos, només haurem d'anar al nostre equip i buscar a les xarxes wifi el nom que li hem donat a la nostra, connectar i introduir la contrasenya tal com faríem amb qualsevol xarxa WIFI com la de casa.
  • A través de bluetooth: segons la nostra versió d'Android disposarem de la possibilitat d'escollir connexió a través de bluetooth en l'apartat Zona Wi-Fi i mòdem USB. En general, és més interessant utilitzar Wifi ja que la velocitat que es pot assolir amb bluetooth és més lenta.

Utilitzar el mòbil com a router WIFI desde Iphone

Com utilitzar el mòbil com a router wifi: Iphone

Per poder utilitzar aquesta opció en un Iphone, haurem de tenir actualitzat Itunes a l'última versió i el Iphone vinculat al mateix perquè el nostre mòbil sigui reconegut com un dispositiu de xarxa. En aquest punt, disposem de diverses opcions de connexió:

  • Per cable: de la mateixa manera que en Android podem connectar aquest cable i permetre que l'equip en qüestió pugui connectar-se a internet a través del mòbil.
  • Mitjançant WIFI: Anar a Ajustaments: Compartir internet: Activar l'opció Compartir internet: Introduir un contrasenya. Cercar la xarxa en el dispositiu que s'ha de connectar, seleccionar-la i connectar-se.
  • A través de bluetooth. Seleccionant aquesta l'opció en Compartir Internet.

Per a més informació, contacti amb Telecon Sistemas.